Bedankt, Philippe!

Door N-VA op 20 augustus 2019, over deze onderwerpen: N-VA

 

/nieuws/bedankt-philippe#something

“Na tien jaar ministerschap is het goed geweest.” Philippe Muyters zal geen minister meer zijn in de volgende Vlaamse Regering. Naar eigen zeggen nam de immer hoffelijke Muyters de beslissing een jaar geleden al. Momenteel is hij nog Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport. Philippe Muyters blijft wel Vlaams Parlementslid.

Tien jaar minister

Philippe Muyters was minister van 2009 tot 2019. In de regering Peeters II (2009-2014) nam hij de bevoegdheden Financiën, Begroting, Ruimtelijke Ordening en Werk op zich. Onder het minister-presidentschap van Geert Bourgeois (2014-2019) was Muyters bevoegd voor Werk, Economie, Innovatie en Sport.

Stempel op Vlaanderen

Dat Philippe Muyters als minister zijn stempel drukte op het Vlaams beleid van de afgelopen tien jaar, is zacht uitgedrukt. Zo slaagde hij er als Vlaams minister van Begroting jaar na jaar in een Vlaamse begroting in evenwicht voor te leggen. Als minister van Werk haalde hij de Vlaamse werkloosheid naar recordlaagten door steeds meer Vlamingen aan het werk te krijgen. En als minister van Sport haalde hij het WK wielrennen naar Vlaanderen.

De N-VA is Philippe Muyters bijzonder dankbaar voor zijn sterke beleid van de voorbije tien jaar. Bedankt, Philippe!

Bedank samen met vele andere Vlamingen Philippe Muyters op Twitter: @philippemuyters

Beluister Philippe Muyters in De Ochtend:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is