Minister Muyters weerlegt kritiek op de begroting

Door Philippe Muyters op 20 november 2013, over deze onderwerpen: Economie, Vlaamse begroting

In de commissie Financiën van het Vlaams Parlement toonde begrotingsminister Muyters vandaag aan dat de begrotingsopmaak voor 2014 het resultaat is van degelijk rekenwerk, zonder opsmuk of trucs. Hij maakt zich sterk dat de begroting voor het vierde jaar op rij in evenwicht zal zijn. 

“Dat de begroting van 2014 geen extra buffers bevat, is een bewuste keuze van de Vlaamse Regering”, zegt Muyters. “Gezien de lichte economische heropleving kiest de Vlaamse Regering resoluut voor groei en een begrotingsevenwicht.”

Hoe Vlaanderen de begrotingsbedragen precies wil inzetten voor de concurrentiekracht, ligt nog niet vast. Dat kan ook niet anders. De bespreking met de federale en de deelstaatregeringen is namelijk nog aan de gang. Maar met de afbouw van de onroerende voorheffing op materieel en outillage voelen de bedrijven nu al een Vlaamse maatregel in hun uitgaven. Elk jaar blijken ook de overheidsdiensten minder geld uit te geven dan initieel begroot. Muyters verwacht dat dit in 2014 niet anders zal zijn. 

Zelfs de oppositie gaf toe dat het vierde evenwicht op rij een opmerkelijke prestatie is. Minister Muyters herhaalde dat de regering verder blijft investeren en begrotingen zal opstellen die Vlaanderen zo goed mogelijk door de economische crisis moeten loodsen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is