N-VA verwelkomt Europese steun voor ontslagen werknemers Ford Genk

Door Helga Stevens op 21 oktober 2014, over deze onderwerpen: Activering, Economie, Europees Parlement, Europese Commissie, Werken
N-VA verwelkomt Europese steun voor ontslagen werknemers Ford Genk

Het Europees Parlement stemt in met financiële steun voor ontslagen werknemers van Ford Genk en een aantal toeleveranciers. “Zij moeten alle kansen krijgen op heroriëntering naar een nieuwe baan”, zegt Helga Stevens, Europees Parlementslid voor de N-VA. “Dat het Europees Parlement een eerste schijf van zo’n 570.000 euro uit het Europees Globalisatiefonds daarvoor vrijmaakt, is dan ook goed nieuws.”

De federale regering had op verzoek van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) een steunaanvraag voor Ford Genk ingediend. Deze zomer zette de Europese Commissie het licht daarvoor op groen. Het geld komt ten goede aan 479 personen die in 2013 hun werk verloren in de Genkse vestiging van de autobouwer en tien toeleveranciers. “Met dat geld zullen zij actief begeleid worden in hun zoektocht naar een nieuwe job”, verklaart Helga Stevens. “Die begeleiding kan bestaan uit opleiding en omscholing, outplacement, sollicitatiebegeleiding, ondersteuning in de opstart van een zelfstandige activiteit, enzovoort.”

Eind 2014 sluit Ford Genk volledig de deuren. Dan zullen naar schatting zo’n 11.000 mensen hun baan verliezen. Ook voor hen zal de Vlaamse Regering zo’n steunaanvraag indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is