OESO steunt Vlaams werkgelegenheidsbeleid

Door Philippe Muyters op 8 oktober 2013, over deze onderwerpen: Werken

Naar aanleiding van de publicatie van de Skills Outlook - een internationale studie naar de genummerdheid, geletterdheid en het probleemoplossend vermogen van 16- tot 65-jarigen - formuleerde de OESO vandaag een reeks aanbevelingen voor het werkgelegenheidsbeleid. Die stroken nagenoeg volledig met het beleid van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters.

Uit de studie blijkt dat Vlaanderen wisselvallig scoort. Voor genummerdheid zitten we aan de top (3de plaats), we scoren bovengemiddeld voor geletterdheid (9de plaats) maar zitten onder het gemiddelde voor het probleemoplossend vermogen (14de plaats).
“Sinds mijn aantreden heb ik de focus verlegd naar talent en competentie, eerder dan vooral naar diploma's en cv’s”, zegt Muyters. “En nu blijkt dat ook de OESO deze aanpak in aanbevelingen giet."
De OESO vraagt om de competenties van de werknemers in kaart te brengen, zodat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar afgestemd kunnen worden. De organisatie pleit ook voor loopbaanbegeleiding om werkenden meer bewust te maken van hun competenties.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is