Rio 2016

Door Philippe Muyters op 25 augustus 2016, over deze onderwerpen: Sport
Rio 2016

Fe-no-me-naal. Met 6 medailles en in totaal 19 olympische diploma’s bezorgden de Belgische atleten ons Olympische Spelen waar we vooraf stiekem op hoopten, maar enkel van durfden dromen.

Het was genieten van prachtige sportmomenten en dat in grote disciplines met enorme uitstraling. 2 x goud, 2 x zilver, 2 x brons! Daar bovenop: de straffe top-acht plaatsen, de net-niet medailles en de uitzonderlijke prestaties van jonge talenten. Wielrennen, zwemmen, atletiek, judo, hockey, zeilen, taekwondo, roeien, BMX, golf, gymnastiek, triatlon… We deden overal mee en mogen met trots nagenieten en naar de toekomst kijken.

Want de atleten staan alweer aan het begin van een nieuwe weg, de weg naar Tokio. De taak van de overheid? Zorgen voor de juiste omgevingsfactoren, zodat zij hun talent optimaal kunnen benutten. Met infrastructuur, wetenschappelijke ondersteuning, goede coaches en sterke sportfederaties. Efficiënt en met focus. Rio heeft getoond dat die aanpak werkt, in Tokio kunnen en moeten we nog beter doen.

De schitterende prestaties van onze topatleten zullen alvast veel jongeren inspireren om ook te gaan sporten. Wie weet welke talenten de toekomst brengt? Begin al maar te dromen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is