Sport op het Werk. #sportersbelevenmeer

Door Philippe Muyters op 6 maart 2017, over deze onderwerpen: Sport, Werk, werkloosheid en werkgelegenheid
Sport op het Werk

Op 14 februari 2017 lanceerde Vlaams minister van Sport Philippe Muyters samen met Sport Vlaanderen, VDAB en werkgeversorganisaties Unizo, Voka en NSZ het actieplan Sport op het Werk. De partners ondertekenden samen een charter waarin ze zich ertoe verbinden Sport op het Werk actief te ondersteunen. Want sporters beleven meer.

Sporters beleven meer. Daar zijn we van overtuigd en daarom willen we iedereen warm maken om ook op de werkvloer meer te bewegen en sporten. Door Sport op het Werk ga je met nog meer goesting werken, leer je collega’s op een andere manier kennen en draag je bij tot een aangename werkomgeving. Kortom, sportieve werknemers zorgen voor een sportieve onderneming en vice versa.

Enkele bedrijven doen het vandaag al heel goed op het vlak van sport op het werk, maar bij de overgrote meerderheid liggen er nog veel kansen. Slechts 8% van de Vlaamse kmo’s zorgt voor sportinfrastructuur, en dat terwijl 63% van de Vlaamse werknemers te weinig sport om gezond bezig te zijn. Bovendien kampt 53% van de Vlaamse werknemers met overgewicht.

Tijd om er iets aan te doen, dacht Sport Vlaanderen. Samen met VDAB en de werkgeversorganisaties Unizo, Voka, NSZ ondertekenen Sport Vlaanderen en minister van Sport Philippe Muyters het charter om sporten op het werk actief te gaan promoten.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters: “Sporters beleven meer. Daar zijn we zo rotsvast van overtuigd dat we iedereen willen aanmoedigen om ook op het werk meer te bewegen en te sporten. Sport op het Werk supportert voor werknemers én werkgevers. Met een gigantische waaier aan mogelijkheden en met de expertise en praktische steun van Sport Vlaanderen, om echt werk te maken van sport op het werk.

 

Sport- en beweegscan

Sport Vlaanderen helpt werkgevers om een sportmentaliteit te creëren in hun onderneming. Via de gratis sport- en beweegscan kunnen werkgevers zich een juist beeld vormen van hoe sportief hun werknemers zijn. En welke mogelijkheden voor het rapen liggen om te verbeteren met een actieplan op maat.

Ook voor advies, een gevarieerd sportaanbod, sportinfrastructuur, evenementen en zelfs voor sportieve teambuildings kunnen bedrijven bij Sport Vlaanderen terecht. Het totaalaanbod vind je op www.sport.vlaanderen/sportophetwerk.

 

Werkgeversorganisaties en VDAB steunen dit initiatief

Een gezonde geest in een gezond lichaam is essentieel om je fit op het werk te voelen en topprestaties te leveren. Werkgevers, werknemers en de overheid moeten samen uit de starblokken schieten om dit te realiseren.” – Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.

Een sportprogramma op het werk verhoogt de gezondheid van de werknemers en de arbeidsproductiviteit. Het is tijd om daarvoor de handen in elkaar te slaan. Een uitgesproken engagement tussen de overheid en de werkgevers is wat we nodig hadden.” – Christine Mattheeuws, voorzitter NSZ.

"Fitte ondernemers en fitte medewerkers zorgen voor een fittere en duurzamere samenleving. Dat kan door regelmatig samen te sporten. Wat houdt ons tegen om daar nu al werk van te maken?" – Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder Unizo.

Sporten op het werk bevordert niet alleen de teamspirit en de werkconditie maar houdt de medewerkers ook fit, zodat ze met goesting langer aan het werk kunnen blijven.” – Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
3
De gemiddelde score is