Philippe Muyters begon zijn carrière in het bedrijfsleven. In 1992 werd hij administrateur-generaal van de SERV. In 1997 werd hij directeur van het Vlaams Economisch Verbond, waar hij aan de wieg stond van het huidige VOKA en waar hij gedelegeerd bestuurder werd.

Vlaams minister

In 2009 maakte Muyters de overstap naar de politiek. Voor de N-VA werd minister van Financiën en Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport in de Vlaamse Regering. In 2014 werd hij in de regering onder leiding van Geert Bourgeois minister voor Werk, Economie, Innovatie en Sport. In de legislatuur 2019-2024 was Muyters Vlaams parlementslid voor de N-VA.

Hecht team smeden

Muyters kijkt ernaar uit om de 31-koppige fractie te gaan leiden. “Het zijn grote schoenen om te vullen, want mijn voorgangers Wilfried Vandaele en Matthias Diependaele hebben de fractie steeds op een uitstekende manier aangestuurd”, vertelt Muyters. “Het is een eer en een uitdaging om een hecht team te smeden van mijn fractie.”

Op 9 juni 2024 werd Philippe Muyters opnieuw verkozen in het Vlaams Parlement vanuit de kieskring Antwerpen met 11.237 voorkeursstemmen.