3,5 miljoen euro voor City of Things

Door Philippe Muyters op 23 augustus 2018, over deze onderwerpen: Innovatie, Verandering
Miniatuurstad

De City of Things komt weer een stap dichterbij. De oproep van Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters om samen op zoek te gaan naar slimme internet-of-things-oplossingen was een succes. Hij leidde tot 21 concrete projecten, die samen een subsidie krijgen van 3,5 miljoen euro. “Met City of Things willen we met een open digitaal platform werken, zodat steden en gemeenten kunnen samenwerken, kosten en expertise kunnen delen en toepassingen over heel Vlaanderen uitgerold kunnen worden”, zegt minister Muyters enthousiast.

Smart city

Begin vorig jaar bouwden Vlaanderen, Stad Antwerpen en imec samen ‘City of Things’ uit, een digitale stad verweven met de werkelijke stad om de mogelijkheden van smart cities te onderzoeken. Met zijn oproep tot samenwerking wilde minister Muyters dat project doortrekken naar Vlaanderen. “De oproep levert 21 concrete projecten op met nieuwe, ingenieuze oplossingen om bijvoorbeeld de kwaliteit van het wegdek te monitoren of om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan. Ik ben ook heel tevreden met het grote aantal steden en gemeenten – groot én klein – die we met deze oproep bereiken en helpen om een smart city te zijn.”

Slimmer Vlaanderen

Slim parkeren, gezondheidszorg op afstand, efficiënt energieverbruik…de innovatieve mogelijkheden van het Internet of Things om het leven aangenamer en duurzamer te maken, lijken eindeloos. Voor Vlaanderen ligt hierin een kans om een pionier en topspeler te worden in de geconnecteerde wereld. “Met een enorm potentieel in baanbrekende nieuwe technologieën en een ontluikend kmo-ecosysteem heeft onze regio alvast de grondstoffen in handen. Tijd om een versnelling hoger te schakelen door op een slimme manier samen te werken aan een slimmer, beter en duurzamer Vlaanderen”, besluit Philippe Muyters.

Lees hier onze brochure #SlimVlaanderen. En ontdek hoe #SlimVlaanderen er volgens de N-VA uitziet op www.slimvlaanderen.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is