Grote kans op nieuwe job voor Carrefour-medewerkers

Door Philippe Muyters op 25 januari 2018, over deze onderwerpen: Werken, Werk zoeken en werkloosheid
Philippe Muyters

Bij warenhuisketen Carrefour dreigen meer dan 1.200 jobs te verdwijnen. Minister van Werk Philippe Muyters erkent dat dit een zware klap is voor de werknemers, met een aantal persoonlijke drama’s. Maar hij wil hen ook een boodschap van hoop geven: “Er waren nog nooit zoveel vacatures in Vlaanderen. Het komt er nu op neer die in te vullen, met veel aandacht voor de competenties van de mensen.”

Minister Muyters betuigt zijn steun en empathie aan de mensen die hun job dreigen te verliezen. Hij wil dat de VDAB hen zo snel mogelijk begeleidt naar een nieuwe job. “We hebben momenteel meer werkgelegenheid in Limburg dan toen Ford Genk sloot”, zegt de minister. “Er zijn veel kansen op de arbeidsmarkt. Daarom zetten we alles op alles om de competenties van de mensen in kaart te brengen. Hun talent kan zeer waardevol zijn voor een nieuwe werkgever.”

E-commerce kan nieuwe banen opleveren

Carrefour zelf haalt aan dat de digitalisering een grote rol speelt in haar beslissingen om 1.200 banen op de tocht te zetten. Philippe Muyters herhaalt daarom zijn pleidooi om volop in te spelen op die evolutie. “Werkgevers die nu al de e-commerce omarmen, die creëren jobs, die werven mensen aan”, besluit de minister. “De werknemers en werkgevers klaarmaken voor die digitalisering, dat moeten we doen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is