Proeftuinen duaal leren worden versterkt

Door Philippe Muyters op 1 december 2017, over deze onderwerpen: Werken, Secundair onderwijs

Vanaf volgend schooljaar zullen Vlaamse scholen in 55 studierichtingen duaal leren aanbieden. Het huidige proefproject ‘schoolbank op de werkplek’ wordt daarmee fors uitgebreid. De versterking van de mogelijkheden voor duaal leren moet ertoe leiden dat dit vanaf 1 september 2019 een volwaardige leerweg in het technisch, beroeps- en buitengewoon onderwijs wordt.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters reageert verheugd: “Vanaf 1 september 2018 kunnen leerlingen in 55 opleidingen duaal leren. In al die richtingen kunnen zij genieten van de combinatie van een schoolse en een meer praktische opleiding op de werkvloer. In 2019 is het de bedoeling om het menu van duaal leren nog verder uit te breiden. Zo wordt duaal leren een volwaardige innovatieve leerweg naar de toekomst.”

Waar in het voltijds secundair onderwijs leerlingen hun vaardigheden binnen de schoolmuren verwerven, gebeurt dat bij duaal leren grotendeels op de werkvloer. Zo zijn jongeren vanaf 15 jaar beter voorbereid op hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Nu al draaien 480 leerlingen in 83 scholen en 21 studierichtingen succesvol proef in het project ‘schoolbank op de werkplek’.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is