Tien miljoen euro voor zwembaden

Door Philippe Muyters op 2 mei 2017, over deze onderwerpen: Sportinfrastructuur
oudere vrouwen in zwembad

Op voorstel van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters investeert de Vlaamse Regering opnieuw tien miljoen euro in zwembaden. “Ik ben trots dat we daardoor niet minder dan 25 kwaliteitsvolle nieuwbouw- of renovatieprojecten mee helpen realiseren”, zegt Muyters.

Vlaanderen kampt met een achterstand aan investeringen in nieuwe zwembaden. Bovendien moet de bestaande infrastructuur beantwoorden aan de milieuwetgeving en evoluties in het zwemgedrag. In 2015 trok minister Muyters daarvoor al eens tien miljoen euro uit. Midden vorig jaar volgde een tweede projectoproep. Nieuw is dat de initiatiefnemers naast een financiële impuls nu ook kunnen rekenen op intensieve begeleiding bij het ontwikkelen van hun project.

Globaal Sportinfrastructuurplan

Deze tweede oproep voor zwembaden was meteen ook de laatste in zijn soort. “Ik heb intussen werk gemaakt van een Globaal Sportinfrastructuurplan”, verklaart Muyters. “Daarbij investeren we elk jaar in sportinfrastructuur volgens de effectieve noden op het terrein. Vroeger wisten gemeenten niet in welke soort infrastructuur Vlaanderen zou investeren. Die onzekerheid is verleden tijd: we investeren nu jaarlijks in de waardevolste projecten. Dit jaar voorzien we daartoe maar liefst 35 miljoen euro.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is