Meer jobs

Dat technologie een grote impact zal hebben op de jobs van de toekomst is geen nieuws. Wel nieuw is dat Agoria de impact in cijfers weet uit te drukken in een nieuwe studie. “Daaruit blijkt dat voor elke job die verdwijnt er 3,7 nieuwe in de plaats komen. Maar evengoed blijkt dat onze actieve bevolking nood heeft aan permanente bijscholing om van de toekomstige technologische ontwikkelingen een sterkte te maken”, legt Philippe Muyters uit.

Permanent bijscholen

Vlaanderen zal klaar zijn voor het moment waarop de nieuwe technologieën volop zullen worden gebruikt. Volgens minister Muyters zette de Vlaamse Regering al een aantal maatregelen op de rails. Dat betekent echter niet dat Vlaanderen nu op zijn lauweren kan rusten. “Het werk zal nooit klaar zijn. Na deze ontwikkelingen komen weer andere. We moeten bovenal met zijn allen beseffen dat we voor de uitdaging staan om ons permanent bij te scholen. Hier ligt een belangrijke verantwoordelijkheid bij de overheid en de werkgevers, maar evengoed bij het onderwijs en de individuele werknemers.”

Geloof in de toekomst

Hoe dan ook raadt minister Muyters iedereen aan om in het weekend van 29 en 30 september SuperNova te bezoeken in Antwerpen. “Artificiële intelligentie en andere technologieën zullen een grote impact hebben, maar het is niks om bang van te zijn. Integendeel: het zal ons leven op heel erg veel vlakken verrijken. Op SuperNova zal je dat echt kunnen testen en zal je met eigen ogen kunnen zien hoe al die technologie ten dienste staat van de mens. Op SuperNova zal je geloof en je vertrouwen in de toekomst in een boost krijgen. Want de toekomst komt eraan, onvermijdelijk", besluit Philippe Muyters.