Vlaanderen wil Flanders Food Week en WK Artistieke Gymnastiek

Door Philippe Muyters, Ben Weyts op 14 december 2018, over deze onderwerpen: Sport, Toerisme, Cultuur
gymnastiek

Met de Flanders Food Week in 2020 en het WK Artistieke Gymnastiek in 2023 wil Vlaanderen opnieuw twee topevenementen naar ons land brengen. Eerder al haalde de gespecialiseerde cel EventFlanders de World Choir Games 2020 en het WK Wielrennen 2021 binnen. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters en minister van Toerisme Ben Weyts zetten namens de Vlaamse Regering hun volle gewicht achter de ambitieuze plannen van EventFlanders.

Vlaamse eetcultuur

In 2020 is Vlaanderen gastland voor het World Forum on Gastronomy Tourism van de Verenigde Naties. Het ideale moment om de Vlaamse eet- en tafelcultuur in de internationale schijnwerpers te zetten, meent minister Ben Weyts, die 3,2 miljoen euro investeert. “We willen de hele wereld laten zien dat je in Vlaanderen kan genieten aan elke tafel en elke toog. De Flanders Food Week moet een echte feestweek worden. Vlamingen mogen trots zijn op hun culinaire identiteit”.

Vlaamse atleten thuis doen schitteren

Wat het WK Artistieke Gymnastiek betreft: de knappe wereldtitel van Nina Derwael in Doha hebben minister Philippe Muyters aangemoedigd om het WK opnieuw naar Vlaanderen te halen. Vijf jaar geleden was het al eens te gast in ons land. “Gymnastiek is met bijna 130.000 leden een heel populaire sport in Vlaanderen, waarin we het op topsportvlak momenteel zeer goed doen. Dan moet je samen met een sterke federatie in staat zijn om de hoogste competitie ter wereld aan te trekken en onze Vlaamse atleten de kans te geven te schitteren voor thuispubliek”, zegt minister Muyters. Hij ondersteunt de Vlaamse kandidatuur met een toelage van 800.000 euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is