WK wielrennen komt thuis in 2021

Door Philippe Muyters, Ben Weyts op 27 september 2018, over deze onderwerpen: Sport, Toerisme
Ronde van Vlaanderen

“Vlamingen ademen koers. De liefde voor het wielrennen wordt ons zowat met de paplepel meegegeven.” Vlaams minister van Sport Philippe Muyters reageert enthousiast op de toewijzing van het WK wielrennen 2021 aan Vlaanderen. “Precies 100 jaar nadat het allereerste WK georganiseerd werd, komt het evenement nu ‘thuis’ in Vlaanderen, de bakermat van het wielrennen”, zegt Philippe Muyters.

Vlaanderen in de vitrine

Ook Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts kijkt al uit naar 2021. “We willen topevenementen met internationale uitstraling naar Vlaanderen halen. Het 100-jarige WK-wielrennen is ons op het lijf geschreven. Het wordt één grote reclamespot voor Vlaanderen als bakermat van de koers. Zo zetten we Vlaanderen toeristisch in de vitrine. We rekenen daarenboven op 30 miljoen euro inkomsten voor onze economie”, aldus Ben Weyts.

Vlaamse wereldkampioen?

De ministers dromen daarbij net niet stiekem van een Vlaamse wereldkampioen. ““Ik verwacht dat Vlaanderen massaal op straat zal komen om zijn wielerhelden toe te juichen bij deze honderdste verjaardag van het WK. Ongetwijfeld steekt dat enthousiasme zelfs opnieuw heel wat jongeren aan om zelf op de koersfiets te stappen en wie weet, uit te groeien tot een van de kampioenen van morgen”, klinkt minister Muyters strijdlustig.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is